Вестник - Newspaper

blog image
Статия
Sep, 2022

Rock'N Roаst

Вдъхновени от хидравличната система на Jeep, се родиха Lever Espresso Machines. A от своя страна те отгледаха свое поколение ръчни кафемашини.

"Благодарение на тази система, баристите се превърнаха в истински артисти" – Gaggia

Въпреки, че кафе културата се пръска по порцелана, ние не винаги сме доволни. Печенето на кафе вече се случва не само на планината Олимп и от богоизбрани, а ежедневно в градски кофишопове и дори у дома. Specialty кафетата не са вече синоним на шафрана и можем да си го позволим почти от всяка точка на София. Появяват се нови технологии и имаме потенциала да подобрим всяка глътка кафе. Филтър кафето се завърна славно и хората като че ли станаха отново търпеливи. Създадоха се умни, свръхумни и гениални кафемашини с детайли и за най-претенциозните.

Какво не достигна на тази култура?

Какво не ни нахрани и продължихме да създаваме, за да може ако кафето се пробуди някой ден и ни погледне да изпадне в умиление от животите, които се посветиха за неговото благо.

Сред бълбукащите кафеварки сутрин и тихото падане на капките във филтър кафето по време на брънч, бяха родени кафемашините без ток.

Дали ги пожелахме заради чувство на финес и естетика, или просто желаем да вкусим топло пресования еспресо концентрат, или от другата страна на тротоара – просто местим квартира често и някак са компактни? Все още изследваме потенциалните възможности, но през това време ви представяме тези парчета метал, с функцията да създават висококачествено еспресо с намесата единствено на малко физическа сила.

ROK зашеметяват с минималистичната си изработка. Топло пресованата им машина за еспресо е на повече от 20 години и технологията им е безупречна. През 2019 те направиха някои подобрения в налягането, но резултатът винаги е бил фантастичен. Изпипана от началото до края, ROK машината създава еспресо с плътна крема. Една страхотна алтернатива на домашните машини, които се хвалят със своята пластмасова изработка и нискокачествен вкус. Без тревожност (и барист) можете да създадете страхотен вкус у дома.

Flair е по - ново поколение топло пресована машина. Работи на същия принцип – кафе, малко топла вода и ръчен натиск, който създава желаната напитка. Flair пристига в малък сет от 3 части, който без много усилия се сглобява. Техният усет за детайлите е основата им. Качествено еспресо навсякъде, по всяко време.

И разбира се - La Pavoni Europiccola – изяществото и гигантът сред ръчните кафемашини. Този лек нюанс на деликатност, не просто в резултата, но и във визуалния общ поглед на продукта, са превърнали това име в легендарно. Тази кафемашина се ползва вече 60 години. За разлика от другите примери, Pavoni има доста голям резервоар за вода, и дори система, която ти показва какво количество има вътре. Истинско удобство е вградения нагревател, който ни спестява допълнителни усилия. Изработката им изглежда масивна и носи сигурност при ръчния натиск.

E: info@barkacafe.bg

София, бул.Ал.Дондуков 58